Jungki Kwan Korea

Jungki Kwan (Deagu, Zuid-Korea)

Op 24 oktober 1974 opende Grootmeester Lim de Jungki Kwan Academie voor traditionele martial arts. Met als doel de normen, waarden en tradities van de traditionele krijgskunst Dea Dong Ryu Hapki Yu Sool (Hapkido) te verspreiden in Korea en over de wereld. Het onderwijssysteem van de Jungki Kwan heeft zich altijd gericht op kwaliteit en diepgang in plaats van schaalgrootte.

Grootmeester Lim Hyun-Soo studeerde vele jaren onder Choi Yong-Sul en is na GM. Chang, Chin-Il de tweede leerling (van vier) die zijn 9e Dan Hapkido heeft mogen ontvangen uit handen van grondlegger Choi Yong-Sul zelf.

Twee jaar na de opening van de Jungki Kwan (1976) sloot Dojunim Choi Yong-Sul zijn school, kwam hij dagelijks naar de Jungki Kwan Academie van Grootmeester Lim en wijdde vanaf die tijd hier zijn energie aan Hapkido en Jungki Kwan.

Dojunim Choi in de Jungki Kwan

De Jungki Kwan heeft sinds 1977 haar deuren geopend voor buitenlanders. In 1977, leerde Amerikaanse soldaten Hapkido in de school van Grootmeester Lim Hyun Soo. In augustus 1979 kwam Michael J, Wollmershauser uit de Verenigde Staten om Hapkido te leren. Hij had les van grondlegger Choi en Grootmeester Lim, Hyun-Soo. Voor zover bekend is Michael J Wollmershauser de enige westerling die ooit direct les heeft gekregen van Dojunim Choi Yong-Sul zelf.

Website Jungki Kwan Zuid-Korea: www.jungkikwan.com

© 2019: Jungki Kwan Hapkido en Kuhapdo Bond Nederland (JHKBN), Alle rechten voorbehouden | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress
Don`t copy text!