Sabom(nim) Hidayet Altin over JHKBN

Na jarenlang ITF Taekwon-do te hebben beoefend, heb ik in 2012 en 2013 Hapkido trainingen mogen bijwonen van Sabomnim Ronald Verheuvel. Binnen ITF Taekwon-do wordt het onderdeel Hosinsul vaak als alleen een examenonderdeel beschouwd en ligt de nadruk op andere onderdelen als stijlvormen en sparring wegens het wedstrijdaspect hiervan. Als gevolg van deze Hapkido trainingen raakte ik steeds meer geïnteresseerd in het Hapkido. Sinds 2014 train ik dan ook zo vaak als ik kan bij Mudo Kwan in Hellevoetsluis en ook in Oude Tonge om me de Jungki Kwan Hapkido stijl eigen te maken.

In de afgelopen jaren heb ik dan ook de prettige sfeer bij de JHKBN mogen proeven. JHKBN is actief bezig om kennis over te dragen om iedereen verder te ontwikkelen, waarbij geen rang of persoonlijke eer komt kijken. Er worden je geen trucjes aangeleerd die maar op één bepaalde aanval werken of praatjes verkocht hoe het zou moeten, maar gewerkt vanuit basis principes die je kan toepassen in alle technieken. Of zoals we in Rotterdam zouden zeggen: geen woorden, maar daden!

Niet alleen het overbrengen van kennis, maar ook voor andere zaken staat het JHKBN team klaar om je te helpen. Door gezamenlijk te kijken wat de club nodig heeft, probeert JHKBN bijvoorbeeld ook cursussen en activiteiten te organiseren. Geen bureaucratische gedoe, maar korte lijntjes. Je voelt je als trainer, bestuurder of als leerling direct welkom binnen JHKBN!


© 2019: Jungki Kwan Hapkido en Kuhapdo Bond Nederland (JHKBN), Alle rechten voorbehouden | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress
Don`t copy text!