Wat is (Chung Seok) Kuhapdo

Chung Seok Kuhapdo

Heb je ooit in de film gezien dat een meester-zwaardvechter zijn zwaard in een flits uit de schede trekt, een aantal snelle slagtechnieken uitvoert en dan het zwaard weer heel rustig terugplaatst in de schede? Dit is de kunst van Kuhapdo! Het is de stijl van van een rustende positie met het zwaard in schede, naar een snel gevecht en weer terug naar een rustende positie. Maar het is meer dan alleen “zwaardtactiek”. Kuhapdo gaat ook over persoonlijke groei, zelfreflectie en een beter, zelfverzekerder, rechtvaardiger en vrediger persoon worden.

Om het zwaard met een dergelijke gratie te hanteren vereist een bepaald niveau van fysieke fitheid. Daarom train je in deze lessen kracht, wendbaarheid, focus en coördinatie om dit punt te bereiken. En gedurende de route van je training zul je merken dat er ook mentale transformaties plaats vinden.

Door de training zul je meer contact met jezelf krijgen en zal je geest helderder, scherper en meer gefocust worden. Het uiteindelijke doel van Kuhapdo is niet om je te helpen een meester te worden met het zwaard – maar om een ​​beter, vrediger leven te leiden.

Dit is de ware weg van de krijger.

Het eindresultaat:     

  • Het maken van de juiste beslissing in elke situatie wordt eenvoudiger.     
  • Waardigheid en kalmte vervangen angst in gevaarlijke situaties.     
  • Vertrouwen sijpelt in alle gebieden van je leven.     
  • Je krijgt een eerlijke en zorgzame houding tegenover jezelf en anderen

Kuhapdo is sterk verwant aan andere vechtkunsten als Daito Ryu en Hapkido. Het Kuhapdo komt voort uit de culturele krijgstraditie van de Samoerai.

 

© 2019: Jungki Kwan Hapkido en Kuhapdo Bond Nederland (JHKBN), Alle rechten voorbehouden | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress
Don`t copy text!