Jungki Kwan Hapkido

Choi’s Hapkido (Soo Duk Kwan)

De geschiedenis van het Jungki Kwan hapkido begint in de periode net na de tweede wereldoorlog in de stad Deagu in Zuid-Korea. De grondlegger van het Hapkido Choi Yong Sul opende hier een school en begon daar les te geven in “Dae Dong Ryu Hapki Yu Sool”

De trainingsmethoden van Choi Dojunim waren praktijk georiënteerd. Lage trappen, slagtechnieken die er uitzien als afweringen, het breken van gewrichten en de dislocatie van botstructuren. Dojunim Choi onderwees op zeer consistente wijze en doceerde ongeveer 100 technieken voor de 1e Dan (zwarte band).

Choi was ongeschoold en een ongeletterd man. Zelfs degenen die heel dicht bij hem stonden en hem heel goed kenden zeggen dat hij door zijn gebroken Koreaans-Japanse taal moeilijk te begrijpen was. De technieken die hij onderwees, werden uitgevoerd op zeer korte afstand. Er was nagenoeg geen afstand tussen de aanvaller en verdediger. Zijn technieken zijn bedoeld voor realistische praktijk situaties en niet bedoeld voor demonstratie doeleinden.

Hij werkte met drie primaire principes; de Cirkel beweging, het water principe en het principe van geen energie. Deze principes zijn vertegenwoordigd in elke techniek die Choi onderwees. Als er dus hapkido technieken worden onderwezen waar deze elementen niet terug komen, is er dus geen sprake van een oorspronkelijke hapkido/yawara techniek.

Choi Dojunim doceerde maar een beperkt aantal trappen. Alle trappen waren bedoeld om naadloos gecombineerd te kunnen worden met de hapkido technieken, ze zijn allemaal gericht op het onderlichaam en gericht op zwakke punten. Geen flitsende trappen, maar steeds solide contact met de onderkant van het lichaam.

De stoten in het systeem van Choi Yong Sul werden niet eerder toegevoegd dan in 1952. Van 1948-1952, eindigde elke hapkido techniek nog op een kill.

Jungki Kwan Hapkido

Jungkikwan

Founder Choi en Grootmeester Lim

Het Jungki Hapkido is één op één het hapkido van Doju Choi Yong Sul. Het enige dat anders is, is dat grootmeester Lim structuur heeft aangebracht in de technieken van Choi, Yong-Sul. De technieken zijn hetzelfde, alleen is er soms wat geschoven in de volgorde van de technieken om het voor de student gemakkelijker te maken de technieken te leren.

Door het door Lim Hyun Soo aangebrachte didactische systeem in de technieken, word je in principe aan de hand meegenomen door de series heen en leer je alle vaardigheden(basics) die nodig zijn voor het goed kunnen uitvoeren van de gevorderde hapkido technieken.

Het is net als het vullen van je gereedschapskist. Elke basic is een stuk gereedschap. Eerst word je gereedschapskist gevuld en leer je wat je kunt doen met elk stuk afzonderlijk gereedschap. Als je eenmaal weet wat je allemaal met je gereedschap of een combinatie van gereedschap kunt doen, dan kun je elk werkstuk maken, lees elk probleem oplossen.

© 2019: Jungki Kwan Hapkido en Kuhapdo Bond Nederland (JHKBN), Alle rechten voorbehouden | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress
Don`t copy text!